Julkaistu

Keittiön pyöreä pöytä

Se alkoi joskus viime syksynä. Tuntui, että ympärilläni sisustuskuvissa rupesi näkymään vain pyöreitä keittiön pöytiä. Kiinnitin huomiota kauniisiin erimallisiin pyöreisiin keittiönpöytiin vähän siellä ja täällä. Kerran jo mittasin keittiömme lattiapinta-alaa ja päädyin siihen, että tila ei anna periksi pyöreälle pöydälle.

Tätä satunnaista haikailua kesti koko viime kevään. Tässä vaiheessa haaveeni pyöreästä keittiön pöydästä oli tarkentunut kahteen vaihtoehtoon, Muuton kauniiseen Base-pöytään sekä Artekin 91 malliin. Pohtimisen jälkeen päädyin Artekin vaihtoehtoon.

Minulla on tosi hyviä kokemuksia Tori.fi palvelusta ja ajattelin että palvelu ei petä tälläkään kertaa. Laitoin hakuvahdin päälle sekä lisäsin oman ostetaan ilmoituksen Artekin 91 pöydästä. Harkitsin myös pöydän hankkimista uutena ja sainkin tästä myös todella kivan ja hyvän tarjouksen Nivalan Laatukalusteelta. Hintaero käytetyn ja täysin uuden välillä oli kuitenkin melko kova ja toisaalta olin kuullut paljon hyvää käytettyjen ja vanhempien Artek pöytien laadusta.

Etukäteisvalmisteluista huolimatta pöytää ei niin vain näyttänytkään tipahtavan syliini. Olin juuri päässyt valittamasta että pöytää ei vain tunnu löytyvän mistään, kun silmääni osui ilmoitus käytetystä, laminaatiltaan ensiluokkaisesta Artekin 91 pöydästä lähellä kotiamme. Soitin ilmoittajalle siltä seisomalta ja kysyin voisinko varata pöydän ja tulla katsomaan sitä.

Pöytä oli 70-luvun tuotantoa ja ehkä juuri tästä syystä sen laminaatti oli yhä hämmästyttävän hyvässä kunnossa! Puuosissa näkyi elämisen jälkiä, mutta ne eivät haitanneet minua. Kotimme ei ole täydellinen ja tiedän, että myös me tulemme aiheuttamaan pöydällemme niitä elämisen jälkiä tulevaisuudessa.

Pääsimme myyjän kanssa hinnasta pian sopuun ja näin pöytä vaihtoi omistajaa. Myyjä myös ystävällisesti kuljetti pöydän peräkärryllään toiselle puolelle kaupunkia. Oikein hyvin sujuneet kaupat siis.

Elämää pöydän kanssa on nyt muutama kuukausi takana ja olen todella tyytyväinen. Uskon, että myös muut perheenjäsenet ovat tykänneet pöydästä.

Artekin pöydän jalat on sijoitettu pöydän alle niin, että halutessaan pöydän ääreen voi kattaa istumapaikan useammallekin henkilölle. Arkikäytössä pöydän ääressä meitä istuu neljä, mutta pöytä mahdollistaa vieraspaikkojen kattamisen pöydän ääreen jopa kahdeksalle.

Yllätyin siitä, että pyöreä pöytä viekin keittiössämme vähemmän tilaa kuin aikaisempi suorakulmion muotoinen pöytä. Pidin myös aikaisemmasta pöydästämme mutta se oli hieman liian suuri tilaan. Nyt istumaan mahtuu hyvin tuolien taakse jää riittävästi tilaa myös aikuiselle.

Pöydän korkeus on melko matala, mutta toisaalta meillä on käytössä hieman matalammat muurahaistuolit 90-luvulta ja yhdessä näiden kanssa istumakorkeus on meille hyvä. Voisin kuvitella, että pidemmällä henkilöllä istuminen matalan pöydän ääressä saattaisi kuitenkin tuntua epämukavalta, joten suosittelen testaamaan istuinmukavuutta etukäteen mikäli aikoo hankkia vanhempaa tuotantoa olevia kalusteita.

Yhteenvetona uskon, että tämä pöytä palvelee meillä pitkään!