Julkaistu

Habitare 2018

Tämän vuoden Habitare-pyrähdys on jälleen tehty. Mieli sai paljon pureskeltavaa erilaisten värien, muotojen ja valaistuksen muodossa. Habitare 2018 tapahtuma noudatti mielestäni samaa varmaa, hyvää ja toimivaksi havaittua linjaa, mutta mitään spektaakkelimaisella tavalla uutta messuilla ei näkynyt. Kannattaa silti tutustua tapahtuman kuvatarjontaan!

Aloitin kierrokseni Marimekon osastolta. Marimekon tämän vuoden osastossa oli käytetty runsaasti erilaisia ruskean ja beigen sävyjä ja myös tiilenpunaista. Marimekon Unikko-kuosi näkyi jälleen pitkästä aikaa vahvasti kankaissa. Osastolle oli katettu pitkä ja matala pöytä jossa oli hyvin herkullisia kattauksia. Silmääni osui Marimekon Mini-vaasi ja minulle kerrottiinkin että vaasista tulee ilmestymään joka syksy uusi värisävy ja että tämän syksyn sävynä oli syvä ruskea.

marimekko-habitare-2018

Finarten osastolla oli puolestaan tavattavissa perheyrityksen uusi toimitusjohtaja, Larissa Immonen. Hän on lähtenyt hiljattain luotsaamaan kotkalaista Finarten mattoyritystä vanhempiensa jalanjäljissä. Finarten perheyrityksestä välittyi minulle ystävällinen ja maanläheinen sekä oikein positiivinen kuva. Osastolla viihtyivät myös Saana ja Olli ja he ovat luonnossa yhtä symppiksen olisia kuin he ovat myös somessa.

Finarten osastolla oli esillä myös suunnittelijapariskunnan Saanan ja Ollin vastajulkaistu Tie-matto. Matto on valmistettu Aitta-maton tavoin teollisuuden ylijäämäpuuvillasta ja sitä on saatavilla kahdessa eri väriyhdistelmässä josta ruskeampi alla. Matto on puuvillaa ja mahdollista ripustaa myös seinälle ryijyn tavoin.

Asun-lehti oli tehnyt tänä vuonna laajennetun osaston yhdessä erilaisten suomalaisten brändien kanssa. Kokonaisuudessa näkyi Asunin lisäksi Nikari, Iiittala ja Skanno. Asun lehden oma osasto oli sitä ilahduttavaa, varmaa laatua – luonnonmateriaaleja, ajan patinaa ja yllätyksellisiä muotoja hillityllä väriskaalalla.

Signals-näyttely oli runsas, pohjaväriltään vaaleanpunainen, vahvakuvioinen ja kiinnostava. Kokonaisuus koostui neljästä eri huoneesta joita trenditutkija Susanna Björklund luonnehti seinätauluissaan näin:

  • Renessanssi. Elämme uutta rensessanssia, innovaatioita syntyy kaikilla aloilla ja lahjakkaat multipotentiaalit vaihtavat suvereenisti ammattia ja mielenkiinnon kohteita. Kotien ilme rikastuu edelleen ja värikkyys lisääntyy.
Aivan ihana ajan patinoima Artekin pöytä.
  • Unimaailma. Ihmisten käytös ei ole loogista ja tunteet ohjaavat meitä enemmän kuin luulemme, onneksi. Unissa seikkailemme erilaisissa todellisuuksissa sekä kuljemme tiloissa ja paikoissa joita ei ole. Viime vuosilta tuttu clash-tyyli voimistuu edelleen.
  • Paljas ja puhdas. Aitous ja empaattisuus ovat yhä enemmän keskustelun keskiössä, kun aiheena on hyvinvointi. Ilmastonmuutos on valitettava tosiasia, vastuullisuus on onneksi nousussa, mutta talkoisiin pitäisi jokaisen ottaa osaa. Laatu ja pitkäikäisyys ovat yhä tärkeämpiä kriteereitä sisustamisessa.
  • Glam. Ihmiset ovat kautta aikojen halunneet koristautua ja nousta arjen yläpuolelle. Moni asia on murroksessa ja herättää kaivattua keskustelua muunsukupuolisuudesta lähtien. Leikkisyyttä on selkeästi ilmassa.

Anno Collectionin osasto oli kaunis ja erityisesti suuri valkoinen ja matalalle ripustettu pyöreä paperivalaisin ihastutti. Valaisin löytyy Annon tämän vuoden valikoimista.

Kiitos Habitare, ensi vuoteen! Jos aihe kiinnostaa sinua lisää, käy katsomassa myös lyhyet Insta-storiesit @valkoinenlautturi kohokohdista.

valkoinen-lautturi-habitare-2018

P.S. Verkkokauppaamme on saapunut – ihastuttavat ruotsalaisen Fine Little Dayn tyynynpäälliset löytyvät nyt myös valikoimistamme.