Julkaistu

Bertoia Side Chair saapui kotiin

Olen ihastellut pitkään Harry Bertoian suunnittelelmia tuoleja. Bertoian tuolivaihtoehdoista erityisesti valkoinen Side Chair on ollut omaan silmääni kaunis. Tuoli on suunniteltu vuonna 1952 ja se sopii muotokielensä puolesta moneen sisustukseen ja kotiin.

Muutama kuukausi sitten asetin lopulta Tori.fi palveluun hakuvahdin ja lisäksi seurasin erilaisia Facebookin myyntiryhmiä aktiivisesti. Kävin myös Bukowskis-huutokauppasivustolla tutkimassa tarjontaa.

Tämä Bertoian valkoinen Side Chair oli ollut jo hetken aikaa tori.fi palvelussa, mutta ajattelin ottaa yhteyttä myyjään. Ja hyvä että otin. Tarjosin tuolista reilusti edullisemman, mutta mielestäni kohtuullisen summan ja saimme ihanan myyjän kanssa kaupat aikaan. Seuraava haaste olikin se, miten saada kuljetus toiselta puolelta Suomea tänne Keski-Suomeen. Selvittelimme asiaa ja kävi ilmi, että Matkahuollon lähipaketti tarjoaa tuolin kuljetuksen 10,80 eurolla. Tätä ei tarvinnut kauaa miettiä ja valittiin kuljetusmuodoksi Matkahuollon lähipaketti. Paketti saapui 24 tunnin sisällä lähetyksestä.

Halusin koota yhteen muutamia koottuja vinkkejä design-huonekalujen ostamiseen.

Kootut vinkit design-kalusteiden metsästämiseen: 

  • Aseta hakuvahdit erilaisiin palveluihin kuten Tori.fi sekä Bukowskis.
  • Facebook-ryhmistä hyviä voisivat olla Pohjoismaisen Designin Kirpputori sekä Design myydään ja ostetaan
  • Seuraa hetken aikaa tarjontaa, jotta pääset kärryille siitä, mitä tuotteista kannattaa maksaa
  • Tuotteen alkuperäisyydestä kannattaa myös varmistua. Pyydä tarvittaessa lisätietoja ja kuvia
  • Toisinaan myyjä saattaa asettaa pyyntihinnan korkealle. Tarjoa rohkeasti hieman vähemmän
  • Matkahuollon Lähipaketti on yllättävän edullinen ja nopea tapa lähettää suurehkojakin paketteja
  • Käytä tarvittaessa postiennakkopalvelua, jotta ostaminen olisi riskitöntä

Minulla kävi hyvä tuuri, ja oma myyjäni oli luotettava ja avulias henkilö ja kaikki sujui todella hyvin. Kannattaa kuitenkin tarvittaessa käyttää esimerkiksi eri tahojen tarjoamia postiennakkopalveluita, jolloin ostaminen onnistuu luotettavasti myös pidemmän välimatkan päästä. Postiennakkopalvelussa paketin vastaanottaja maksaa tuotteen ennen paketin luovutusta.  Summa siirretään lähettäjän tilille muutaman pankkipäivän kuluessa. Valitettavasti esimerkiksi Matkahuollon tarjoamaa bussinennakkopalvelua ei saa suoraan yhdistettyä Matkahuollon Lähipakettiin, vaan tällöin lähetys on hieman kalliimpi.

Tuoli oli luonnossa hieman pienempi kuin odotin, mutta myös paljon kauniimpi kuin odotin. Tuntuu, että tuoli toi sitä kaivattua ilmettä yhtenäiseen olohuoneeseen ja keittiöömme. Bertoia Side Chair on lunastanut paikkansa meillä kodissa ja uskon, että en tule luopumaan tästä kovin hevillä. Tuolissa on hyvä istua, istuma-asento on luonnollinen ja siinä viihtyy istumatyynyn kanssa, suunnittelussa on selkeästi kiinnitetty huomiota myös tähän.

Nyt minulla on onnistuneet kaupat takana ja voin keskittyä uudesta tuolista iloitsemiseen!